Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

450 ευρώ έκαναν φτερά;


   450 ευρώ, από την τσέπη καθενός από τους 26 εργαζόμενους στο ΠΑΚΠΠΟ , μαζί με τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον, μάλλον  έκαναν φτερά.

  Σίγουρα η ευθύνη και η απόφαση ήταν δική τους, αλλά από κάποιους καθοδηγήθηκαν.

  Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2021 https://www.youtube.com/watch?v=yT-oGyUU1Pg πραγματευόταν το αίτημά τους. Σκοπός αυτού ήταν η Δημοτική Αρχή να συνηγορήσει στη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Είδαμε λοιπόν, τη μεν ομάδα του Δημάρχου να μη συνηγορεί και να στηρίζεται σε νομικές αποφάσεις και στη μη ύπαρξη χρημάτων  στα ταμεία του Δήμου , τη δε αντιπολίτευση, μιλώντας εκ του ασφαλούς να ζητάει τη μονιμοποίησή τους, ακόμα και αύριο!

   Ακούσαμε την κυρία Κοτσάφτη, μία από τις εργαζόμενες και μέλος της  πενταμελούς ομάδας που ηγείτο των 26, να λέει ότι παραπλανήθηκε από τα λόγια του Δημάρχου που της εξέφρασε τη στήριξή του. Φαινομενικά, έδειχνε να είναι υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας των υπαλλήλων και ως εκ τούτου έδωσε εντολή στο δικηγορικό γραφείο για κατάθεση της αγωγής.

   Παρά και τη συμμετοχή του προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, κ. Υφαντή - ως πιο “έμπειρου” υποτίθεται - η απειρία της κυρίας Κοτσάφτη και των υπολοίπων δεν καλύφθηκε, με αποτέλεσμα να αναθέσουν τη διαδικασία στο δικηγορικό γραφείο του κ.Νικολιτσόπουλου, στην Αθήνα με το ποσό περίπου των 10.000 ευρώ, για έναρξη της δικαστικής διαδικασίας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι και η παρουσία του κ. Υφαντή στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν απογοητευτική. Αφού εξέθεσε το ιστορικό της υπόθεσης, παραδέχτηκε και αυτός ότι ουδέποτε ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Παρόλα αυτά, ως πιο “έμπειρος”, δε μας είπε γιατί άφησε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στη συμφωνία με το δικηγορικό γραφείο, πληρώνοντας σε πρώτη φάση 10.000 ευρώ; Η υπόλοιπη ομιλία του ήταν οι απόψεις του κόμματός του για τη Δημόσια Διοίκηση.

  Στη συνεδρίαση του ΔΣ Ηγουμενίτσας, έλαμψε διά της απουσίας της και η εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΠΑΚΠΠΟ. Δε στάθηκε δυνατό να ακούσουμε τις απόψεις της παρά το ότι είναι η καθ΄ ύλην αρμόδια, αφού είναι τοποθετημένη από τη Δημοτική Αρχή ως Διευθύντρια του ΠΑΚΠΠΟ αλλά, και ως εκπρόσωπος εργαζομένων.

   Δύο μήνες πριν, η συγκεκριμένη ομάδα των εργαζομένων ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τον κ. Νικολιτσόπουλο, εγώ προσωπικά είχα επαφή μαζί του για παρόμοια υπόθεση και μου έθεσε τους παρακάτω όρους προκειμένου να έχουμε αίσια έκβαση.

·                   Έγγραφη συγκατάθεση της διοίκησης
·         Να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης στην Αθήνα
·         Να μην υπάρξει ανάμιξη συνδικαλιστικών οργάνων
·         Τα οικονομικά

  Η πενταμελής επιτροπή εκπλήρωσε μόνο τους δύο όρους από τα προαναφερόμενα.

 Ουδέποτε πήρε έγγραφη συγκατάθεση της διοίκησης, επιχείρησε ωστόσο επιτακτικά και εκβιαστικά να την πάρει μια βδομάδα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

  Ανάμιξε όμως στην υπόθεση τον Πρόεδρο των Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας κ. Υφαντή (συνδικαλιστικό όργανο) και ΟΧΙ την εκπρόσωπο των εργαζομένων ΠΑΚΠΠΟ, κ. Μάτζιου  (θεσμικό όργανο), ως καθ ύλην αρμόδια και “έμπειρη” ως προς τη σχετική νομοθεσία, αφού η ίδια είναι και διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού.

 Εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο που ασχολήθηκε με την υπόθεση, λίγες μέρες πριν, συνεδρίασε και το ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ με το ίδιο θέμα, κάνοντας τηλεδιάσκεψη,  χωρίς όμως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα, αφού έντεχνα, οι τεχνικοί του Δήμου, (ασφαλώς εκτελώντας εντολές κάποιων;), σκόπιμα επέβαλαν λογοκρισία και απαγόρευσαν τη δημόσια παρουσίαση.

Με απλά λόγια:

Ποιοι φέρουν την ευθύνη για τα χαμένα 450 ευρώ;

Ποιοι έκαναν παιχνίδι με τις τσέπες εργαζομένων, ενόψει εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια που  επίκεινται;

Υποσημείωση: Πρόεδρε άσε τις ανακοινώσεις και άνοιξε το ταμείο για οικονομική αρωγή των εργαζομένων (τα χρήματα του ταμείου δεν είναι μόνο για κομματικές επιδοτήσεις)

 

  Βαγγέλης Χαλμαντζής


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου