Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Το χρονικό της εκδούλευσης


  Αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου τα υπόγεια παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες Εργαζομένων από τους Προστάτες Συνδικαλιστές και από ορισμένα Μέλη της Διοίκησης.

  Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Υφαντής, ήρθε στη Συνεδρίαση του ΔΣ και την ώρα των ερωτήσεων, έθεσε ερώτημα  με το τι μέλει γενέσθαι , σχετικά με την απόφαση 44/2018 του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας περί απόδοσης 13ου & 14ου μισθού σε ομάδα 50 εργαζομένων.
 


  Παράλληλα όμως έθεσε και το ερώτημα αν έχει υπάρξει εκ μέρους των εργαζομένων πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού.


 
Από τις ερωτήσεις αποκαλύφθηκε ότι μέχρι τώρα έχουν προκύψει δύο συναντήσεις, στις 11 και στις 18 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Προέδρου των Εργαζομένων και του Δημάρχου σχετικά με την επίλυση του θέματος προς όφελος των Εργαζομένων, πράγμα όμως εξωπραγματικό επειδή ο νομικά υπεύθυνος δεν είναι ο Δήμαρχος αλλά ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ.

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν απόφαση κατά του Οργανισμού ΠΑΚΠΠΟ, την οποία ο Πρόεδρος Φουσέκης Γεράσιμος παρέλαβε την 28/8/2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 1635, από τον πληρεξούσιο δικηγόρο κ. Κώστα Σιντόρη.
 
 
Στη συνέχεια ενώ θα έπρεπε ο Πρόεδρος να φέρει το θέμα ως επείγον στο ΔΣ που συνεδρίασε στις 3 Σεπτεμβρίου με άλλα θέματα και να αποφασίσει αν θα εφεσιβάλει την απόφαση ή όχι, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Οργανισμού και εκτελούσα παράλληλα διοικητικά καθήκοντα στα κεντρικά γραφεία, Γκόγκου Παρασκευή, επικοινωνούσε με τους ενδιαφερόμενους Εργαζόμενους και τους ζητούσε να προσυπογράψουν αίτηση συμβιβασμού με το εξευτελιστικό ποσό αποπληρωμής των 50 ευρώ ανά μήνα και χωρίς απαίτηση διεκδίκησης των αναλογούντων τόκων, με την απειλή ότι αν δεν δεχτούν αυτό το συμβιβασμό το ΔΣ του Οργανισμού (και αυτή που τους εκπροσωπεί) θα προχωρήσουν σε έφεση, με άγνωστο χρόνο τελεσιδικίας της υπόθεσης.

 
 
  Στις 7 Σεπτεμβρίου, και ενώ η συλλογή υπογραφών ήταν σε εξέλιξη, η εκπρόσωπος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, κα Σουζάνα Καπνίση, υπέβαλε  αίτηση προς τη Διοίκηση του ΠΑΚΠΠΟ (αρ.πρ. 1718/2018)  αν αληθεύουν οι πληροφορίες και ποιος έδωσε εντολή σχετικά με αυτού του τύπου εξωδικαστικό συμβιβασμό.

 
  
Μέχρι σήμερα 25 Σεπτεμβρίου- 18 ημέρες μετά- ΔΕΝ έχει πάρει απάντηση !!!!!
 
 
 






Από την απάντηση του Δημάρχου προέκυψε ότι το αίτημα με τις υπογραφές, δεν κατατέθηκε ΠΟΤΕ και έτσι οι εργαζόμενοι ΕΥΤΥΧΩΣ !!! εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα της πλήρους δικαίωσής τους.





Από τη χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με το ποιος κινεί τις διαδικασίες και τον τρόπο αποφάσεων του ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ.


Για πιο λόγο ο Πρόεδρος των εργαζομένων παρακάμπτει τον Πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ και συναλλάσσεται απευθείας με το Δήμαρχο;



Ποιος οργάνωσε το σχέδιο με τις υπογραφές; που αποσκοπούσε; και γιατί ο κος Υφαντής ΔΕΝ αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ το γνώριζε, παρά μόνο επέμενε να τονίσει ο Δήμαρχος ότι δεν έχει γίνει πρόταση συμβιβασμού;



Οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΠΑΚΠΠΟ των οποίων προΐσταται η κα Γκόγκου γιατί ΔΕΝ απαντούν μετά από 18 ημέρες;



Γιατί δίνουν ψευδαισθήσεις στους εργαζόμενους, σχετικά με τα δικαιώματά τους και απειλώντας τους, τους πουλάνε εκδούλευση προκειμένου να τους ελέγχουν στις επερχόμενες εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια;

Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι τόσον ο κ.Υφαντής, όσο και η κα Γκόγκου Παρασκευή (κατά κόσμον Μάντζιου Παρασκευή ή Χαρά) , ανήκουν στον ίδιο συνασπισμό - ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές.

Εν κατακλείδι τα ερωτηματικά για το ποιος διοικεί το ΠΑΚΠΠΟ όχι μόνο παραμένουν αλλά επιβεβαιώνεται ότι κάποια άλλα κέντρα εξουσίας εντέλλονται κατά το δοκούν τις αποφάσεις που ψηφίζουν τα μέλη και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ.
 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου