Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Χωρίς αντανακλαστικά


   Έχασε τα αντανακλαστικά του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας,   σχετικά με τη δίψα των μελών του για ενημέρωση.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη ενημέρωση καθαριστών – καθαριστριών σχετικά με την υπογραφή ΣΣΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ με το  Υπουργείο Εσωτερικών και η οποία αφορά το ωράριο εργασίας.

  Από τις αρχές Αυγούστου, έχει υπογραφεί η σχετική ΣΣΕ και οι ενδιαφερόμενοι κατέφευγαν σε δικηγορικά γραφεία και σε συναδέλφους μήπως γνωρίζουν κάτι σχετικό και ο μόνος που δεν ενδιαφερόταν ήταν ο Σύλλογός τους.

   Μετά από συζητήσεις και επιτόπιες ενημερώσεις στους χώρους εργασίας από την εκπρόσωπο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κ. Σουζάνας Καπνίση, αναγκάστηκε ο Σύλλογος, δια του Προέδρου και του Γραμματέα του, να εκδώσει στις 17 Σεπτεμβρίου δελτίο τύπου – κοινοποίηση προς τους Δημάρχους της Θεσπρωτίας? με τίτλο Απάντηση στους συκοφάντες και να ενημερώνει ότι υπογράφηκε η ΣΣΕ στις 3 Αυγούστου !!!
   Ακατανόητος ο σκοπός της ανακοίνωσης τώρα, ενάμιση μήνα μετά, αφού πρωταρχικό είναι, παράλληλα με το αίτημα στους Διοικούντες για εφαρμογή της και η Ενημέρωση των εργαζομένων.
 
 
 Έφτασες αργά σου πήρε άλλος τη θέση
έφτασες αργά σε `βγάλαν απ’ τη μέση.

Δε σου φταίει κανείς, επέρασε ο καιρός σου
δεν σου φταίει κανείς, λάθος ήτανε δικό σου.

Άργησες πολύ και το `χασες το τρένο
άργησες πολύ δε σε περιμένω.


 
  Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω την πλημμελή και επιλεκτική ενημέρωση των συναδέλφων από τους Διοικούντες το Σύλλογο με ενδείξεις ομηρίας και εκβιασμών, μέσω κοινωνικών σελίδων ενημέρωσης , φέις μπουκ , μυστικές ομάδες κλπ παραλείποντας την ουσιαστική , άμεση και έγκυρη ενημέρωση ΟΛΩΝ.
 



  Επιπρόσθετα των ανωτέρω , χωρίς αντανακλαστικά, είναι και στο θέμα της χορήγησης του 13ου & 14ου μισθού στους δικαιωθέντες συναδέλφους.

   Ακόμα δεν είδαμε το Σύλλογο να παίρνει θέση για την επαίσχυντη ενέργεια της συναυλιζόμενης στο ψηφοδέλτιό του, εκπροσώπου Εργαζομένων στο ΠΑΚΠΠΟ , να αναγκάσει τους δικαιωθέντες να υπογράψουν αποποίηση της άμεσης καταβολής των δεδικασθέντων ποσών καθώς και των τόκων αυτών .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου