Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα .............................


 

 
Με δημΟσιο χρΗμα ;

πρΩτη δΥναμη !

στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας.

 

  
  

   Σε προηγούμενο άρθρο μας https://dimoithesprotias.blogspot.com/2018/12/rusvet.html , είχαμε αναπτύξει το θέμα της εξ-αγοράς ψήφων.


 


  Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τη δημοσίευση
και απ΄ ότι φαίνεται,
σε πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στους κόλπους των Εργαζομένων στους Δήμους του Νομού μας, κάποια ιδιότυπη συναλλαγή έχει γίνει; επηρεάζοντας ασφαλώς το αποτέλεσμα, με ότι αυτό συνεπάγεται;


 

  Αυτή η ιδιότυπη συναλλαγή  αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν η εξαγορά ψήφων δεν γίνεται με χρήματα των υποψηφίων αλλά με χρήματα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

 
 


ι       ιστορικό   
 



   Κατά το τέλος του Καλοκαιριού 2018, 50 εργαζόμενοι του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας, κέρδισαν δικαστικά την απολαβή του 13ου και 14ου μισθού προηγουμένων ετών.



  Ύστερα από συμφωνία με τη διοίκηση, αποφασίστηκε η πληρωμή τους με 50 ευρώ το μήνα, έως την αποπληρωμή τους, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, με τις ανάλογες νόμιμες διαθέσεις χρημάτων ( περίπου 2500 ευρώ το μήνα μετά από ανάρτηση όπως ήταν φυσικό στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ)



   Πριν τις πρόσφατες εκλογές ( 18 Δεκεμβρίου ) στους ΟΤΑ Θεσπρωτίας, υποψήφιοι/ες , που πρόσκεινται στη συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ (ΚΚΕ), περιφερόμενοι στους χώρους εργασίας, έταζαν στους «δικαιούχους του πενηντάρικου» ότι, αν εκλεγούν, το μήνα Δεκέμβριο θα πάρουν 100€ αντί των 50€!!!



   Πραγματικά  στο τέλος του Δεκεμβρίου , οι δικαιούχοι διαπίστωσαν ότι στο λογαριασμό τους πιστώθηκε το ποσό των 100 ευρώ.


  
 
   Βέβαια, αυτή η ενέργεια θα ήταν καλοδεχούμενη και μακάρι να είχαν δοθεί και περισσότερα χρήματα στους συναδέλφους εργαζόμενους – όπως είχε ζητηθεί από άλλη Παράταξη που ενεργοποιείται στα πλαίσια του Συλλόγου Εργαζομένων – αν διέπετο από την ανάλογη νομιμότητα.

 
Κατ’ αρχήν, είναι αντιδεοντολογικό, υποψήφιοι να τάζουν χρήματα ΔΗΜΟΣΙΟΥ, με πλάτες αιρετών, χωρίς τη δική τους υπογραφή και αυτό το τάξιμο να υλοποιείται.

 
 
Υπάρχουν συμπολίτες μας, προμηθευτές, για τους οποίους έχει γίνει από τις αρχές Δεκεμβρίου τροποποίηση του προϋπολογισμού, ανάληψη υποχρέωσης πληρωμής από την Υπηρεσία στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, κόπηκε το ανάλογο ένταλμα πληρωμής για εξόφληση εντός του 2018 και δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους;


 

  Με απλά λόγια , παρακρατήθηκαν από προμηθευτές χρήματα που θα έπρεπε να εισπράξουν εντός του 2018, με σκοπό να καλύψουν τις προεκλογικές  υποσχέσεις υπέρ της ΔΑΣ ΟΤΑ;



 
ΤΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;



      Ας περιμένουμε την απάντηση των ιθυνόντων, μήπως και δικαιολογηθούν τα ………… αδικαιολόγητα.





 

 


 



 


 


 

 


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου